Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de persoane au protestat la Cotroceni împotriva construirii mega moscheii

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Duminică de la ora 16.00 au avut loc la Cotroceni proteste împotriva mega moscheii, printre revendicările oamenilor aflându-se declanşarea referendumului naţional pe această temă şi demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Oameni de toate vârstele s-au solidarizat duminică, 11 aprilie, şi au ieşit în stradă în urma evenimentului declanşat pe Facebook de liderul naţionaliştilor români, Bogdan Diaconu.

Aproximativ 500 de oameni au scandat în faţa Palatului Cotroceni. Nemulţumiţi că deciziile se iau de guvernaţi fără acordul poporului, protestatarii au cerut declanşarea referendumului naţional privind construirea mega moscheii, democratizarea politicii externe şi interne a ţării, dar şi demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Referindu-se la consultările avute de Klaus Iohannis cu Recep Erdogan în Turcia, Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, a declarat că interesele naţiunii nu se negociază.

"Intersele naţiunii române nu se pot negocia. Nu este acceptabil pentru România construirea unei mega moschei la Bucureşti şi nu ne interesează nimic la schimb la Istanbul. Trebuie să ne lase pe noi în pace, să lase poporul român să creadă în valorile sale şi în Dumnezeu aşa cum o face de două mii de ani pe aceste meleaguri", a spus Bogdan Diaconu.

Oamenii au avut diferite pancarte pe care scria "Nu vrem migranţi" sau "Nu suntem vasalii lui Erdogan". A fost primul protest în care s-a cerut demisia lui Klaus Iohannis, la nici doi ani de la câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Fluxul de știri
0