Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul a vândut şapte bunuri. Vezi câte milioane are de încasat

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaLicitaţie, Аукцион
Licitaţie, Аукцион - Sputnik Moldova
Abonare
Statul Republica Moldova s-ar fi îmbogăţit cu sute de milioane de lei pe care i-a încasat din privatizarea a şapte bunuri aflate în proprietate publică. Printre acestea se numără şi renumitul magazin „UNIC”.

CHIŞINĂU, 11 apr – Sputnik. Ministerul Economiei a anunţat luni că în rezultatul primei runde de privatizare în bugetul de stat au intrat circa 312 milioane de lei. La prima rundă de privatizare organizată de Agenţia Proprietăţii Publice (APP) în anul 2016 au fost adjudecate 7 bunuri proprietate publica de stat la un preţ total de 312 milioane 922 de mii 3 sute de lei.

În cadrul licitației „cu strigare”, pe piața reglementată (Bursa de Valori) au fost adjudecate pachetele de acțiuni a trei societăți pe acțiuni: SA Magazinul Universal Central „UNIC” (cota statului 85,45 la sută) la prețul de peste 252 milioane de lei, a SA „Aeroport Catering” (sută la sută proprietatea statului), vândut cu peste 5 milioane de lei şi SA „Amelioratorul” (99,385 la sută proprietatea statului), vândută cu peste 982de  mii de lei.

RONI, bani - Sputnik Moldova
Privatizarea a făcut distrugeri mai mari decât cele două războaie mondiale

De asemenea, au fost adjudecate şi unele obiecte nefinalizate: Centrul comercial din satul Dezghingea, UTA Găgăuzia, la prețul de 94 de mii de lei și Clubul cu rețele inginerești din satul Horodiște, raionul Călărași, la prețul de 382 de mii de lei.

La concursul comercial, organizat de APP în perioada 19 februarie — 23 martie curent, au fost depuse oferte pentru privatizarea a trei întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice). În rezultatul examinării ofertelor înaintate, Comisia pentru desfășurarea concursurilor comerciale și investiționale de privatizare a proprietății publice a acceptat la ședința din 4 aprilie 2016 privatizarea întreprinderilor de stat Hotelul „ZAREA” la prețul de 35 150 de mii de lei și „Întreprinderii de Reparare şi Exploatare Auto”  din municipiul Chișinău la prețul de 19 milioane de lei.

Terminul limită de achitare pentru bunurile procurare este data de 4 mai, curent, subliniază Ministerul Economiei.

Fluxul de știri
0