Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum poate dăuna sănătăţii arderea pneurilor

© фото Анатолия КучеренкоВ городе Резина жгут покрышки
В городе Резина жгут покрышки - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Mediului atenţionează că arderea anvelopelor este extrem de periculoasă pentru sănătate şi poate provoca bronşită, astmă şi intoxicaţii.

CHIŞINĂU, 11 apr – Sputnik. Studiile de specialitate au relevat că substanţele nocive emanate în aer la arderea pneurilor pot provoca bronşită, astmă sau intoxicaţii pulmonare. Atenţionarea este făcută de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, într-o adresare către preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatâi.

Liderul Partidului Nostru a îndemnat persoanele care vor dori să participe duminică, 24 aprilie, la mitingul antiguvernamental din centrul Chişinăului să aducă cu ei anvelope uzate, care ulterior vor fi arse. Usatâi a declarat într-o postare video că pentru fiecare anvelopă vor fi achitaţi între 150 şi 200 de lei.

„Considerăm că locuitorii mun. Chişinău, la fel ca şi toţi cetăţenii republicii, au dreptul la un mediu sănătos de viaţă, garantat inclusiv prin dispoziţii constituţionale”, menţionează ministrul în scrisoarea sa către Usatâi.

Волна Недовольствия г.Резина - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce spune poliţia despre arderea anvelopelor în centrul Chişinăului

Ministrul Mediului îi solicită liderului Partidului Nostru să manifeste un comportament diligent faţă de natură şi să încurajeze respectarea legislaţiei ecologice prin exemplul propriu, deoarece problemele de mediu nu afectează pe fiecare în parte, ci pe toţi împreună.

Renato Usatâi a reacţionat succint la solicitarea ministrului. Liderul PN a comentat pe pagina sa de socializare cu un scurt mesaj că „se începe”.

Potrivit legislaţiei în vigoare, poluarea aerului atmosferic cu emisii de poluanţi se sancţionează cu amendă de la 800 la 1200 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru cele juridice – de la 7 mii la 10 mii de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de jumătate de an. 

Fluxul de știri
0