Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Artistul poporului din FR Albert Filozov a murit la vârsta de 78 de ani

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaАктер Альберт Филозов, архивное фото
Актер Альберт Филозов, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Detaliile privind data şi locul funeraliilor vor fi făcute publice mai târziu.

CHIŞINĂU, 11 apr — Sputnik. Reputatul actor de teatru şi film Albert Filozov s-a stins din viaţă la Moscova, luni, la vârsta de 78 de ani, a comunicat pentru RIA Novosti serviciul de presă al teatrului moscovit „Şcoala Piesei Moderne".

Filozov suferea de o gravă maladie oncologică şi a luptat un timp îndelungat cu aceasta. După cum a menţionat conducătorul artistic şi regizorul principal al teatrului, Iosif Raihelgauz, în ultima perioadă starea actorului s-a înrăutăţit brusc. Cu toate acestea, artistul juca zilnic în spectacole şi preda în faţa studenţilor.

„S-a stins în câteva zile", a menţionat Raihelgauz.

Potrivit regizorului, Filozov a fost „un artist impecabil, a constituit idealul de artist", fără de care „teatrul a rămas orfan".

Detaliile privind data şi locul funeraliilor vor fi cunoscute mai târziu.

Artistul poporului din Rusia s-a născut la 25 iunie 1937, la Sverdlovsk, însuşind iniţial specialitatea de lăcătuş. În 1955 a fost admis la Şcoala-Studio de pe lângă teatrul „MHAT" din Moscova. După absolvire a activat în trupa Teatrului Stanislavski, iar din 1989 lucrează la teatrul „Şcoala Piesei Moderne".

Pe lângă rolurile memorabile în spectacolele teatrale, Filozov a jucat în peste o sută de filme, între care „Soţul ideal", Cine, dacă nu noi", „Mari Poppins, la revedere", „În august 44…", „Omul de pe bulevardul Capucinilor" etc.

Fluxul de știri
0