Rusia îşi revede concepţia politicii externe

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин посетил форум ВТБ Капитал "Россия зовет!"
Президент РФ В.Путин посетил форум ВТБ Капитал Россия зовет! - Sputnik Moldova
Abonare
Perioada incertitudinilor pe arena mondială continuă, iar situaţia internaţională rămâne contradictorie, a menţionat şeful MAE al Rusiei. Potrivit lui, această tendinţă va fi reflectată în noua redacţie a concepţiei de politică externă care este în proces de elaborare la indicaţiile preşedintelui.

CHIŞINĂU, 10 apr — Sputnik. Şeful Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că la indicaţia preşedintelui este în proces de elaborare noua redacţie a politicii externe a Rusiei.

Despre aceasta a anunţat ministrul la Adunarea Consiliului pentru politică externă şi apărare.

Potrivit lui Lavrov, „perioada de incertitudine în afacerile mondiale continuă, şi este imposibil să răspundem deodată la toate întrebările şi să elaborăm vreo oarecare formulă magică, care să permită rezolvarea oricăror probleme", în special în actuala situaţie internaţională „mozaică şi contradictorie".

Este vorba de trecerea la o nouă arhitectură a politicii mondiale, policentrice, care „trebuie, în mod ideal, să se bazeze pe interacţiunea dintre centrele de putere de frunte în interesele rezolvării în comun a problemelor globale", a adăugat Lavrov.

„Această viziune este împărtăşită de mai multe state, cu toate că, la fel ca şi la alte etape istorice precedente, nu există automatisme în afacerile internaţionale. Şi nu există nici un fel de garanţii că va predomina vectorul pozitiv", a declarat şeful MAE al FR.

Ultima dată concepţia politicii externe a Rusiei a fost reînnoită în anul 2013.

Fluxul de știri
0