Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul, obligat să reducă TVA la unele produse de import din UE

© Sputnik / Евгений ПанасенкоБлошиный рынок
Блошиный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) între Republica Moldova şi Uniunea Europeană presupune o serie de modificări de ordin legislativ. Acestea vor viza şi politica bugetar-fiscală.

CHIŞINĂU, 9 apr – Sputnik. În cadrul întâlnirii de lucru de vineri a ministrului moldovean al Economiei, Octavian Calmîc, cu Petros Sourmelis, șeful de unitate din cadrul Directoratului general pentru Comerț al Comisiei Europene, au fost discutate aspectele implementării prevederilor (DCFTA). Părţile s-au referit inclusiv la faptul că Republica Moldova trebuie să reducă taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru o întreagă listă de materii prime importate din Uniunea Europeană.

Референдум об ассоциации Украины с ЕС - Sputnik Moldova
Olanda a votat împotriva Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Ucraina

Serviciul de presă al Ministerului Economiei subliniază că la această discuţie au participat şi viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Balan, dar și șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ambasadorul, Pirkka Tapiola.

„În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de opinii privind implementarea DCFTA, a progreselor înregistrate de autoritățile naționale în ceea ce privește adoptarea de noi acte legislative și normative în diferite domenii”, a specificat sursa.

Potrivit sursei, aceste modificări se referă inclusiv la „votarea de către Parlament a deciziei de a reduce TVA pentru o întreagă listă de materii prime, importate din ţările UE şi utilizate la producerea mărfurilor exportate ulterior”.

Octavian Calmîc a reiterat că DCFTA este o prioritate pentru autoritățile Republicii Moldova.

 

Fluxul de știri
0