Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi maşini de lux în garajul lui Filat

© photo:topgear.commaşină, automobil, autovehicul
maşină, automobil, autovehicul - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupţie au iniţiat o investigaţie cu privire provenienţa banilor din care soţia lui Filat şi-a procurat o maşină de lux.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Procurorul interimar anticorupţie Adrian Popenco a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că organul de urmărire penală în comun cu ofiţerii CNA au început o nouă investigaţie în care este vizat Vladimir Filat.

Presa de la Chişinău publică vineri mai multe imagini foto în care soţia lui Filat se plimbă cu o maşină nouă. Este vorba despre un  Mercedes Benz din clasa GLC 250. Potrivit mass-media moldoveneşti, automobilul a fost procurat cu câteva zile în urmă, iar pe piaţa auto el costă de la 75 de mii de euro în sus. 

Popenco a declarat pentru Sputnik că procurorii urmează să stabilească provenienţa surselor din care a fost procurată maşina.

„Urmează să stabilim provenienţa banilor din care a fost procurat acest automobil”, a declarat procurorul.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Maşinile lui Filat, ridicate de ofiţerii CNA

Achiziţia familiei Filat are loc în contextul în care procurorii au pus sechestru pe averea şi conturile ex-premierului. Filat este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. La 15 octombrie, Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară.

Ulterior, mai multe maşini ce aparţin ex-premierului Filat au fost escortate pe teritoriul Centrului Naţional Anticorupţie. Printre acestea un Mercedes Viano, Mercedes S-Class, Toyota Land Cruise şi Volkswagen Tuareg. Ele au fost ridicate de procurori în cadrul dosarului deschis pe numele lui Filat.

Chiar dacă se află în detenţie preventivă în Penitenciarul numărul 13, Filat continuă să primească în fiecare lună salariul său de deputat, care este de aproape 11 mii de lei.

Fluxul de știri
0