Pedeapsă cu executare pentru un lider de partid din România

Арест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Anchetatorii au cerut vineri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) majorarea pedepsei şi executarea în regim de detenţie pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea.

BUCUREŞTI, 8 apr — Sputnik. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cer între trei şi cinci ani de detenţie pentru Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, în dosarul Referendumului, transmite Mediafax.

Liviu Dragnea este învinuit de fraudarea Referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu, atunci preşedinte al României. Procurorii susţin că Dragnea a fost sprijinit în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. În dosar sunt condamnate 45 de persoane.

"Vă rugăm să dispuneţi condamnarea celor 45 de pedepse cu executare. Cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale", au spus procurorii în faţa instanţei.

Între trei şi cinci ani este pedeapsa minimă pentru faptele de care este acuzat Liviu Dragnea.

Fluxul de știri
0