Nagorno-Karabah - încetarea focului la 15.00

© PAN Photo / Accesați arhiva multimediaСитуация в Нагорном Карабахе
Ситуация в Нагорном Карабахе - Sputnik Moldova
Abonare
Părţile beligerante în conflictul care a reizbucnit în Karabah au ajuns la înţelegerea să înceteze focul la ora 15.00 ora locală şi să înceapă căutarea cadavrelor celor ucişi.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Părţile implicate în conflictul din zona Nagorno-Karabah au ajuns la un acord ce prevede încetarea focului la ora locală 15.00 (14.00 ora în Europa de Est) şi începerea căutării simultane a cadavrelor celor care au fost omorâţi în timpul confruntărilor armate. Un anunţ în acest sens a fost făcut de conducătorul secţiei operative a armatei nerecunoscutei Republici Nagorno-Karabah, Victor Arustamean.

Резиденция президента НКР - Sputnik Moldova
Părţile vorbesc despre pace, dar schimburile de focuri continuă în Karabah

„Am convenit că azi, la 15.00 ora locală, pe direcţiile sudică şi nordică vor fi oprite focurile de armă şi vom purcede la căutarea cadavrelor militarilor ucişi. Ast lucru se va face simultan, atât de către noi, cât şi de către partea azeră”, a declarat Arustamean.

La 2 aprilie curent, Armenia şi Azerbaidjanul au anunţat despre înrăutăţirea situaţiei în regiunea conflictului din Karabah. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a informat că dinspre Armenia au fost trase tiruri de artilerie, iar instituţia similară din Armenia a anunţat că forţele armate azere ar fi recurs la mişcări ofensive.

Potrivit datelor ONU, la 4 aprilie curent, ca urmare a reluării ostilităţilor în Nagorno-Karabah, au murit 33 de persoane, iar altele peste 200 au fost rănite. Părţile declară însă că numărul celor morţi este mai mare.

Fluxul de știri
0