Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoanele din libertate, fascinate de ceea ce produc deţinuţii din Puşcării

© Ministerul Justiţiei al Republicii MoldovaObiecte produse manual de deţinuţii din penitenciarele din Moldova, icoane
Obiecte produse manual de deţinuţii din penitenciarele din Moldova, icoane - Sputnik Moldova
Abonare
Viceministrul Justiției, Eduard Serebenco, susţine că în penitenciarele din Republica Moldova sunt create condiții pentru ca deținuții să-și dezvolte abilitățile artistice.

CHIŞINĂU, 7 mar – Sputnik. În penitenciarele din Republica Moldova sunt create condiţii optime pentru ca persoanele private de libertate să-şi poată dezvolta abilităţile lor artistice, a declarat joi Eduard Serbenco, viceministrul Justiției, cu prilejul inaugurării în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală a expoziţiei caritabile cu vânzarea obiectelor confecţionate manual de condamnaţii tuturor penitenciarelor din ţară.

Ministerul Justiţiei subliniază că prima jumătate a banilor adunaţi din comercializarea lucrărilor vor fi donați copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din Moldova, iar ce de-a doua va fi transferată pe contul de peculiu al persoanelor private de libertate.

Eduard Serebenco a mulţumit conducerii Departamentului Instituțiilor Penitenciare şi în mod deosebit deţinuţilor care şi-au oferit lucrările pentru acest eveniment.

„Vreau să-i încurajez să continue acest lucru. Este o puternică legătură între ceea ce fac ei acolo și lumea din afara penitenciarelor. Aceasta le va permite să-și păstreze deprinderile necesare pentru ca societatea să beneficieze de ele după ce își vor ispăși pedeapsa și vor ieși la libertate”, a declarat viceministrul Justiţiei.

Показ выставок Новые поступления графики в ГМИИ им. А.С. Пушкина. 2009-2014 и Война и мир в творчестве Георгия и Ореста Верейских. К 100-летию со дня рождения Ореста Георгиевича Верейского - Sputnik Moldova
Societate
Deţinuţii din Moldova vor studia "Istoria neamului"

El a mai precizat că alegerea e una foarte largă, iar „expoziția este de excepție, cu obiecte de o rară frumusețe, fie icoane sau obiecte executate manual, ceea ce demonstrează că în penitenciarele din Republica Moldova sunt create condiții optime ca persoanele private de libertate să-și poată dezvolta abilitățile lor artistice. Este o dovadă a faptului că, prin intermediul obiectelor expuse la vânzare deținuții socializează cu cei din comunitate”.

Peste 100 de lucrări confecţionate de persoanele private de libertate au impresionat iubitorii de artă dar și pe enoriașii veniți la slujbă. Icoane, candelabre, tablouri, suvenire, machete, suporturi, casete, piese de mic mobilier, broderii şi obiecte de decor — toate au fost apreciate de locuitorii capitalei, iar trecătorii s-au arătat foarte interesaţi să le admire. Prezentarea publică a creațiilor expuse a fost o ocazie în plus de a pune în lumină talentul deţinuţilor, a menţionat Ministerul Justiţiei.

Fluxul de știri
0