Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Ural a fost distrusă o partidă de mere „moldovenești” de origine poloneză

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЯблоки
Яблоки - Sputnik Moldova
Abonare
Certificatul fitosanitar și marcajul de pe lăzi se contraziceau reciproc. Drept urmare, introducerea fructelor în ţară a fost fost interzisă, acestea fiind expediate la poligonul de utilizare.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. La poligonul din regiunea Celeabinsk au fost distruse peste 23 de tone de mere poloneze, care au fost transportate în Rusia ca provenind din Moldova, transmite joi serviciul de presă al Direcției regionale a „Rosselhoznadzor"-ului.

Яблоко - Sputnik Moldova
Rusia
Aproape 20 tone de mere din Moldova interzise în Celeabinsk

„La punctul de control „Troiț" a fost depistată o partidă de fructe — 1,87 mii de cutii cu greutatea de 23,05 tone — care nu corespundeau normelor sanitare. Marfa era însoțită de un certificat fitosanitar în care se indica țară de origine: Republica Moldova. La control au fost depistate lăzi al căror marcaj dovedea că merele provin din Polonia", se spune în comunicat.

Direcția „Rosselhoznadzor" din regiunea Celeabinsk a interzis importul acestor mere. Toată încărcătura a fost nimicită la poligonul uzinei de utilizare din localitatea Uvelsk.

În luna august 2014 Rusia a introdus, apoi a prelungit cu încă un an, interdicția la importul unui șir de produse alimentare din țările care au aplicat sancțiuni față de Moscova: SUA, statele-membre ale UE, Canada, Australia și Norvegia. În lista respectivă au fost incluse carnea de vită, de porc, de pasăre, produsele marine, legumele, fructele, brânzeturile și produsele lactate.

Fluxul de știri
0