Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nicolae Ghibu va prezenta un film despre Pridunavie

© фото из личного архива Николая ГибуКинорежиссер Николай Гибу/Nicolae Ghibu
Кинорежиссер Николай Гибу/Nicolae Ghibu - Sputnik Moldova
Abonare
Trei evenimente vor avea loc la începutul lunii aprilie la Chișinău și Bălți. Printre acestea - expoziția consacrată Zilei mondiale a aviației și cosmonauticii și o expoziție de artă.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. O întâlnire de creație cu remarcabilul regizor moldovean și dramaturg Nicolae Ghibu și cu criticul de cinema, profesorul Nicolae Poliuhov, va avea loc la opt aprilie la Universitatea Pedagogică de Stat.

Maria Moscalu - Sputnik Moldova
Pensula pictoriței Maria Moscalu face minuni

Participanții vor mai putea viziona filmul de autor al lui Nicolae Ghibu "Dragostea mea, Pridunavie", dedicat etniilor care locuiesc în regiunea respectivă. O atenție deosebită i-a fost acordată populației de limbă rusă. Filmul nu a fost demonstrat încă pe marele ecrane.

Organizatorul evenimentului este Asociația Internațională de Prietenie și Colaborare "Moldova și Rusia" cu susținerea Centrului Rus de Știință și Cultură.

Pe data de 8 aprilie, la ora 14.00, în ajunul Zilei mondiale a aviației și cosmonauticii, la liceul din capitală "A.S.Pușkin" va fi organizată o expoziție de fotografie "Cosmosul fără războaie și frontiere".

Iar la ora 16.00, la Bălți, la pinacoteca "Antioh Cantemir" va fi inaugurată expoziția de artă "Lumea văzută de pictorul din Moldova Veaceslav Bakițkii și sculptorul Iurie Terehov".

Fluxul de știri
0