Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Neaşteptat: Candu a salvat involuntar o iniţiativă a Platformei DA

© Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Ceea ce Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze din cauza unor "neajunsuri", a devenit prioritate pentru majoritatea parlamentară. Spicherul Andrian Candu a anunţat că iniţiază revizuirea Constituţiei.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. În opinia spicherului moldovean,Andrian Candu, nu poate fi ignorat faptul că în favoarea unui referendum la care ar fi urmat să fie "ridicate" mai multe întrebări", inclusiv cea legată de imunitatea parlamentară, au subsemnat peste 400 de mii de cetăţeni.

Candu a subliniat că, deşi există decizia CEC de a nu înregistra grupul de iniţiativă pentru iniţierea referendumului, în favoarea revizuirii normei referitoare la imunitatea parlamentară s-au pronunţat peste 400 de mii de cetăţeni.

Opinia lor, potrivit lui Candu, nu poate fi ignorată.

„Majoritatea parlamentară, începând de azi, a iniţiat procedura de colectare a semnăturilor pentru o iniţiativă de revizuire a constituţiei ce se referă la excluderea totală a imunităţii deputaţilor în Parlament. Îndată ce adunăm semnăturile, vom înainta proiectul la Curtea Constituţională spre avizare”, a declarat Andrian Candu.

Fluxul de știri
0