Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi demisii la Vamă: nu scapă nimeni

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal
Control Vamal - Sputnik Moldova
Abonare
Doi angajaţi ai Serviciului Vamal au fost demişi miercuri din funcţie pentru atitudine iresponsabilă față de exercitarea obligaţiunilor de serviciu.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Aşa cum a promis noul şef al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie, angajaţii implicaţi în acte de corupţie şi care nu-şi îndeplinesc obligaţiunile de serviciu vor fi demişi din funcţie. 

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Urmează demisii la Vamă: pe listă, cei care sunt corupţi

Doi angajaţi vamali au fost eliberaţi, miercuri, din serviciu pentru atitudine iresponsabilă față de exercitarea obligațiilor de serviciu, a prevederilor Fișei de post și a Codului de Conduită. Este vorba despre un vameş de la Postul vamal Larga şi altul de la postul vamal Criva-Mămăliga.

Aceştia au fost eliberaţi din funcţie după ce au „închis ochii” la unele mijloace de transport care au trecut prin vamă cu mărfuri nedeclarate şi fără acte de provenienţă.

„În ambele cazuri, corectitudinea comportamentului și faptelor angajaților au fost monitorizate video de către direcția abilitată din cadrul Serviciului Vamal, acest fapt a permis stabilirea tuturor abaterilor”, anunţă Serviciul Vamal.

Activitatea vameşilor este monitorizată în regim on-line, în vederea prevenirii abuzurilor și fărădelegilor.

La venirea în noua sa funcţie directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a anunţat că toţi angajaţii vamali care vor admite nereguli, comportament abuziv sau vor manifesta incorectitudine fiind implicaţi în scheme infracționale vor fi sancționat disciplinar prin eliberarea din serviciu.

Fluxul de știri
0