Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au început să curgă milioanele de euro din creditul polonez

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaMoneda Euro, bancnote de 20
Moneda Euro, bancnote de 20 - Sputnik Moldova
Abonare
Primele două companii din Republica Moldova au obţinut deja finanţare din creditul polonez, acordat de Guvernul Poloniei Guvernului Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Ministerul Economiei anunţă că recent au fost aprobate două dosare depuse pentru obţinerea finanţării din sursele creditului polonez.

Decizia a fost luată de Consiliului de Supraveghere al Unităţii de implementare a creditului de asistenţă acordat de Guvernul Poloniei.

Сбор овощей в фермерском хозяйстве - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Agricultorii moldoveni accesează creditul polonez

Membrii Consiliului au examinat şi Planul de activitate al Unităţii de implementare a respectivului credit de asistenţă pentru anul 2016 şi politica de finanţare (recreditare) a Unităţii.

Cele două companii selectate sunt GVURA SRL, din raionul Căușeni, specializată pe congelarea și prelucrarea fructelor și SRL “REGIONAL MEAT”, care a prezentat un plan investițional al unui complex de creștere a porcinelor în raionul Rezina.

Ministerul Economiei precizează că GVURA SRL va investi în construcția unei uzine performante de prelucrare și congelare a fructelor, cu facilități de producție și de depozitare. Suma totală a investițiilor necesare este de 3 milioane 030 de mii de euro, dintre care investiții proprii în valoare de 1 milion 569 de mii de euro (51,76 la sută) și asistență de credit oferit de Guvernul Republicii Polone în domeniul agriculturii, în valoare de  1 milion 462 de mii de euro (48,24 la sută), iar „compania “REGIONAL MEAT” a solicitat investiții de 1 milion 938 de mii de euro, urmând să investească per total 3 milioane 565 de mii de euro, pentru renovarea fermei existente și dotarea ei cu utilaj modern.

Fluxul de știri
0