Grupul de la Minsk va discuta la Viena problema Karabahului

© Sputnik / Aleksej Danitjev / Accesați arhiva multimediaUtsikt över Wien
Utsikt över Wien - Sputnik Moldova
Abonare
Despre întâlnirea la nivel de ambasadori a anunțat ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, care a discutat anterior cu colegii din Erevan și Baku, chemând părțile la deescaladarea conflictului.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Grupul de la Minsk pentru Nagorno-Karabah se va convoca marți în capitala austriacă la nivel de ambasadori, a comunicat șeful MAE al Germaniei Frank- Walter Stenmeier.

"Mâine se va convoca la Viena grupul de la Minsk pentru Nagorno-Karabah la nivel de ambasadori", a anunţat Stenmeier luni la conferința de presă comună cu omologul său din Norvegia, Breghe Brende, care a avut loc la Berlin.

Резиденция президента НКР - Sputnik Moldova
Părţile vorbesc despre pace, dar schimburile de focuri continuă în Karabah

El a mai adăugat că conflictul din Karabah este "periculos" pentru că el poate cuprinde ușor întreaga regiune.

Anterior, Stenmeier a purtat tratative cu omologii săi din Armenia și Azerbaidjan și a îndemnat părțile la "calm" și "deescaladare".

La 2 aprilie, Baku şi Erevanul au anunţat despre agravarea situaţiei în zona de conflict Nagorno-Karabah. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că au fost trase focuri de armă din direcţia forţelor armate ale Armeniei. De cealaltă parte, autoritatea militară armeană a anunţat despre o ofensiva a armatei Azerbaidjanului de-a lungul întregii frontiere. Au fost înregistrate victime de ambele părţi. După cum se comunică în raportul Departamentului ONU pentru coordonarea problemelor umanitare, în urma agravării conflictului în Nagorno-Karabah au decedat 33 de persoane, iar peste 200 au avut de suferit.

Fluxul de știri
0