Costul sumar pentru 100 cele mai scumpe apartamente din Moscova

© Sputnik / Владимир Вяткин / Trecere la banca de fotografiiБалкон
Балкон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Experții de la compania Savills au evaluat bugetul mediu pentru a procura un apartament din top 100 cele mai scumpe din capitala Federației Ruse la aproximativ 11 milioane de euro, iar costul sumar al acestora a depășit nivelul de un miliard de dolari.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Experții au calculat costul pentru 100 cele mai scumpe apartamente din Moscova, se menționează într-un comunicat al companiei Savills, citat de RIA Novosti.

„Costul sumar pentru prima sută cele mai de elită apartamente constituie 1,1 miliarde de dolari sau peste 73 de miliarde de ruble", se menționează în comunicat.

Prețul mediu pentru un metru pătrat în cele mai scumpe apartamente din Moscova a scăzut la sfârșitul lunii martie, în expresie anuală, cu 7%, ajungând până la 40,9 mii de dolari. Prețul maxim pentru un metru pătrat constituie 64 de mii de dolari, iar cel minim de 35 de mii de dolari, se menționează în informația prezentată public.

Bugetul mediu necesar pentru procurarea unui apartament din top 100 este de 10-10,7 milioane de dolari, menționează autorii ratingului.

Prețul celei mai mari oferte de pe piața imobiliară din Moscova (fără a lua în calcul vilele și dintre apartamentele aflate pe piața deschisă) este de 34,9 milioane dolari, fiind vorba de un penthouse de pe Ostozhenka, iar cel mai mic preț este de 3,8 milioane de dolari și este un apartament de 95 de metri pătrați din regiunea Arbatului. Fiecare a l cincilea apartament este evaluat la 15 milioane de dolari.

Fluxul de știri
0