Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce o leagă pe Lidia Isac de oraşul Sankt-Petersburg

© facebook.com/lidiaisacLidia Isac
Lidia Isac - Sputnik Moldova
Abonare
După 21 de ani, Lidia Isac a revenit în orașul de pe Neva într-o nouă calitate - ea a fost invitată în calitate de oaspete la concursul "Baltic Superstar". Compatrioata noastră intenționează să susțină acolo și un concert solo.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Interpreta de 22 de ani din Moldova, Lidia Isac, care va reprezenta ţara noastră la "Eurovision" în Suedia, continuă pregătirile pentru concurs, iar corespondentul Sputnik a încercat să afle cât mai multe detalii din viața și din planurile ei de creație.

Se știe că Lidia Isac s-a născut la Sankt-Petersburg, dar a locuit foarte puțin acolo.

Lidia Isac - Sputnik Moldova
Societate
Lidia Isac are planuri mari pentru Suedia

"Tocmai două luni! La Sankt-Petersburg au studiat părinții mei. Tata a însușit o specialitate militară, iar mama a absolvit o instituție tehnologică. Acolo s-au și cunoscut. După cum îmi povestesc ei, tata a văzut-o pentru prima dată pe mama la o stație la care ea aștepta un tren. Atenţia i-a fost atrasă de cizmulițele roșii în care era încălțată. Și a decis să urce în același tren în care s-a urcat fata care i-a plăcut. După nașterea mea, familia a revenit în Moldova", a povestit Lidia Isac.

În capitala de nord a Rusiei, interpreta a revenit după 21 de ani de la nașterea sa. Ea a participat acolo la concursul vocal "Baltic Superstar".

"A fost ceva de neuitat! Am luat premiul mare al concursului, am vizitat Petergoful, Muzeul Rus, catedrala Issakievsk, dar cel mai important este că am găsit maternitatea în care am văzut lumina zilei! Acum acolo se află institutul de ginecologie D.O Otto. I-am trimis mamei o fotografie, am filmat un video… Mama plângea, iar acestea erau lacrimi de fericire pentru că și-a revăzut tinerețea. A fost foarte mișcată", își amintește Lidia.

În aprilie, ea va reveni la Sankt-Petersburg, unde a fost invitată în calitate de oaspete la același concurs, "Baltic Superstar", dar intenționează să organizeze acolo și propriul concert.

Fluxul de știri
0