Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Isprava unui român la frontiera de stat cu Moldova: cine a rămas fraier

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetăţean român a vrut să intre în Republica Moldova cu permis de conducere fals. Acesta riscă până la 2 ani de închisoare.

CHIŞINĂU, 4 apr – Sputnik. Polițiștii de frontieră de la vama Sculeni au documentat un cetățean român pentru uz de fals în documentele oficiale. Românul a vrut să intre pe teritoriul Republicii Moldova cu un permis de conducere fals.

„La solicitarea inspectorului de frontieră, acesta a prezentat la control actele de călătorie și documentele însoțitoare pentru mijlocul de transport, printre acestea s-a depistat un permis de conducere moldovenesc cu semne vădite de falsificare”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Actul aparținea unui alt cetățean român, pasager în același mijloc de transport. Potrivit declarațiilor, românul deținea permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova în baza căruia și-a perfectat permisul de conducere moldovenesc, neștiind de falsul identificat.

Documentul a fost ridicat şi transmis spre expertiză. Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal, iar dacă va fi dovedită vinovăția bărbatului, acesta riscă amendă în mărime de până la 6 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Fluxul de știri
0