Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul și Moscova sunt gata să colaboreze în domeniul migrației de muncă

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром
Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova a elaborat deja câteva proiecte de acorduri cu Rusia în această chestiune și ţara noastră ar vrea să le avanseze spre semnare, a declarat șeful MAEIE Andrei Galbur.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Șefii ministerelor Afacerilor Externe ale Moldovei și Rusiei și-au confirmat intenția de a consolida colaborarea în domeniul migrației de muncă, a declarat luni la Moscova ministrul afacerilor externe și integrării europene al RM Andrei Galbur, după întâlnirea cu omologul său din Rusia Serghei Lavrov.

Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Politică
Lavrov: Transnistria trebuie să facă parte dintr-o Moldovă integră şi neutră

"Noi am subliniat interesul pentru consolidarea relațiile reciproce cu FR în domeniul protecției migranților de muncă. După cum se știe, în Rusia muncește un număr important de cetățeni moldoveni, care nu numai că câștigă aici bani, dar şi contribuţie esenţial la dezvoltarea economiilor țărilor noastre. Noi am elaborat deja proiectele câtorva acorduri și suntem gata să avansăm împreună spre semnarea lor", a declarat Galbur.

Potrivit acestuia, părțile şi-au confirmat de asemenea disponibilitatea de a dezvolta în continuare colaborarea în domeniul cultural și umanitar, precum și consolidarea unei baze juridice corespunzătoare.

Potrivit unor date neoficiale, în Rusia muncesc între 700 de mii și un milion de migranți de muncă din Moldova.

Fluxul de știri
0