Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a redus cu peste o treime importul de combustibil

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaДожимная насосная газостанция
Дожимная насосная газостанция - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a redus semnificativ achizițiile de energie electrică. Au fost mai mici și achizițiile de gaz natural. În acelaşi timp, Moldova a majorat importurile de motorină și benzină.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Potrivit datelor pentru anul 2015, importul de combustibil și energie electrică în Moldova a atins cifra de 666,98 milioane de dolari americani, reducându-se cu 36,2 la sută în comparație cu indicatorii anului trecut, arată datelor provizorrii ale raportului Băncii Naționale "Conturilele internaţionale ale Republicii Moldova pentru anul 2015".

Работа автозаправочной станции. Staţie PECO - Sputnik Moldova
Preţul carburanţilor în Moldova se va schimba la fiecare două săptămâni

Conform sursei, s-a redus semnificativ importul de energie electrică, până la 17, 62 de milioane de kW. Pe când în 2014 achizițiile de energie electrică au constituit 730,75 de milioane de kW. S-au micșorat de câteva ori și livrările de păcură.

Între timp, importul gazului natural în ţară s-a redus cu 4,2%, constituind 1008,52 de milioane de metri cubi. Totodată, a crescut cu 17,6% importul de motorină. Astfel, Moldova a cumpărat 495,33 de mii de tone de motorină.

Volumul fizic al benzinei importate a atins nivelul de 164,08 mii de tone, majorându-se cu 8,5% în comparație cu anul trecut, iar costul total al acestuia s-a redus cu 32,7%.

Fluxul de știri
0