FMI nu a cerut tăierea salariilor românilor cu 25% în 2010, Guvernul a făcut-o

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Trecere la banca de fotografiiМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a declarat că reducerile salariale din 2010 au fost propuse de Guvernul român, iar FMI a propus altceva.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. În anul 2010, fostul președinte Traian Băsescu anunța tăierile de salarii cu 25%, motivând că aparatul bugetar este prea mare și că statul nu mai poate suporta, scrie napocanews.ro.

Fostul șef al Fondului Monetar Internațional Dominique Strauss-Kahn a declarat că FMI nu a recomandat Guvernului Boc această măsură, ci dimpotrivă, a cerut creșterea impozitelor, în special pentru cei bogați, dar nu tăierea salariilor funcționarilor.

„Situația a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare am cerut noi măsuri. Guvernul român ne-a spus: vom tăia 25% din salariile funcționarilor. Noi am spus NU. Dacă vreți să faceți economii, creșteți impozitele, mai ales pentru cei bogați. Și ăsta este adevărul. Guvernul decide, nu FMI. Noi spunem doar care este drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales", a declarat fostul șef al FMI, potrivit stiripesurse.ro.

În anul 2010, fostul președinte Traian Băsescu anunța tăierile de salarii cu 25%, motivând că aparatul bugetar este prea mare și că statul nu mai poate suporta.

Fluxul de știri
0