ONU: cel puțin 33 de persoane au fost ucise în urma conflictului din Karabah

© Sputnik / Асатур Есаянц / Accesați arhiva multimediaСитуация в зоне карабахского конфликта
Ситуация в зоне карабахского конфликта - Sputnik Moldova
Abonare
Ca urmare a agravării conflictului în Nagorno-Karabah (Karabahul de Munte), se dau lupte în apropierea localităților Agdere, Martuni și Gadrut unde locuiesc în total în jur de 14,4 mii de persoane. ONU menționează că părțile au declarat că nu au nevoie de ajutor umanitar internațional.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Cel puțin, 33 de persoane și-au pierdut viața și peste 200 au fost rănite în zilele de 2 și 3 aprilie, în urma agravării situaţiei în zona de conflict Nagorno-Karabah, se menționează în raportul Biroului ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA).

„Surse oficiale din Armenia și Azerbaidjan au comunicat că cel puțin 30 de militari și trei civili au murit în urma focurilor de armă. Numărul răniților din rândurile armatei și civililor deocamdată nu este stabilit oficial. Conform informațiilor din surse neoficiale, acest număr ar putea depăşi 200", se spune în raportul ONU.

Luptele s-au desfășurat în apropierea localităților Agdere, Martuni și Gadrut unde locuiesc în total aproximativ 14,4 mii de oameni. ONU menționează că ambele ţări au declarat că nu au nevoie de ajutor umanitar internațional.

Резиденция президента НКР - Sputnik Moldova
Părţile vorbesc despre pace, dar schimburile de focuri continuă în Karabah

La 2 aprilie, Baku şi Erevanul au anunţat despre agravarea situaţiei în zona de conflict Nagorno-Karabah. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că au fost trase focuri de armă din direcţia forţelor armate ale Armeniei. De cealaltă parte, autoritatea militară armeană a anunţat despre o ofensiva a armatei Azerbaidjanului de-a lungul întregii frontiere. Au fost înregistrate victime de ambele părţi.

Guvernul Azerbaidjanului a comunicat că pe teritoriul țării nu s-a înregistrat deocamdată exodul cetățenilor, în timp ce autoritățile din Armenia au precizat că circa 50 de persoane au cerut adăpost temporar în Erevan.

Potrivit datelor ONU, în zona de conflict din Nagorno-Karabah locuiesc aproximativ 150 mii de persoane, aceștia riscând să-şi părăsească forțat casele în cazul în care situația se va agrava și se vor intensifica luptele.

Fluxul de știri
0