Regizorul Oliver Stone a învinuit-o pe Clinton de corupţie

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaИнтервью с Оливером Стоуном
Интервью с Оливером Стоуном - Sputnik Moldova
Abonare
Premiantul Oscar, regizorul Oliver Stone consideră că viziunile fostului Secretar de Stat aş SUA au rămas la nivelul „războiului rece", iar practic toate conflictele ultimelor decenii au apărut „datorită" politicii ei.

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. Regizorul american Oliver Stone, cunoscut prin viziunile sale de opoziţie, a pledat vineri în susţinerea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA Bernie Sanders, scrie RIA Novosti.

„Mă rog pentru Bernie Sanders, deoarece el este singurul care este gata, cel puţin din considerente financiare, să limiteze intervenţiile noastre externe, să aducă militarii acasă şi să nu cheltuiască mii de miliarde de dolari pentru acţiunile militare dar să încerce să apere Patria, de fapt să o reconstruiască şi să investească banii în poporul său, în şcoli şi infrastructură", a scris regizorul pe Facebook.

Totodată, cinematografistul a scris critic în adresa principalului concurent din partid a lui Sanders, fostul Secretar de Stat Hillary Clinton. Ea îl depăşeşte pe „democratul-socialist" la alegerile preliminare în lupta pentru dreptul de a reprezenta partidul la alegerile generale pentru şeful statului.

„El (Sanders) este unicul care a pledat împotriva corupţiei din politica noastră. Clinton este împotmolită în această corupţie", este convins regizorul.

Jean-Claude Van Damme - Sputnik Moldova
Van Damme: Familiile Rockefeller și Rothschild nu-l vor lăsa pe Trump să câștige

El a mai criticat-o pe Clinton din cauza viziunilor sale asupra politicii externe a SUA. Ei, potrivit lui Stone, sunt caracteristici epocii „războiului rece", urmăresc „dominaţia NATO peste tot Universul" şi, în cele din urmă, duc spre un război „hibrid şi fierbinte" cu Rusia.

Regizorul a menţionat că în „palmaresul" candidatului Hilarry Clinton sunt asemenea evenimente precum susţinerea „Contras" în Nicaragua în anii '80, bombardamentele din Iugoslavia din anul 1999, războiul din Irak, „dezordinile" din Afganistan, „distrugerea statului secular" în Libia şi tentativa de „schimbare a regimului" în Siria.

Stone este cunoscut ca regizor de filme pe teme politice acute, eroii săi fiind preşedinţii SUA Richard Nixon, John F. Kennedy, George W. Bush. Anul trecut regizorul şi-a anunţat intenţia de a realiza un documentar despre preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. În timpul carierei sale Oliver Stone a obţinut de trei ori premiul „Oscar".

Fluxul de știri
0