Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noul şef a început "curăţenia" de primăvară la Serviciul Vamal

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
În urma unei anchete de serviciu, un colaborator vamal a fost eliberat din serviciu pentru proasta exercitare a atribuţiilor de serviciu.

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. Noul director al Serviciului Vamal pare să-şi fi început în forţă activitate a în noua funcţie. Instituţia a comunicat despre primul colaborator vamal eliberat din serviciu pentru atitudine iresponsabilă față de exercitarea obligațiilor de serviciu, a prevederilor Fișei de post și a Codului de Conduită.

Totodată, după cum a informat serviciul de presă al instituţiei, astfel de concedieri vor mai urma, după cum a avertizat directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Urmează demisii la Vamă: pe listă, cei care sunt corupţi

Potrivit sursei, direcția securitate internă a Serviciului Vamal a realizat o anchetă de serviciu asupra unui caz recent de transportare ilegală a mărfurilor peste frontiera de stat a Republicii Moldova, depistat de către Echipele mobile Nord.

A fost stabilit, că unitatea de transport de model „Mercedes 311" a traversat frontiera de stat prin postul vamal Ocnița 2, iar inspectorul vamal responsabil de control nu și-a exercitat atribuțiile de serviciu în conformitate cu prevederile legale. Prin acțiunile colaboratorului dat a fost posibilă introducerea fără achitarea taxelor vamale a unui lot comercial de bunuri și anume 44 ambalaje cu cafea, un set de mobilă și 3 unități de tehnică.

"În urma unei anchete de serviciu, inspectorul superior al postului vamal Ocnița 2, din cadrul Biroului vamal Briceni a fost sancționat disciplinar cu eliberea din serviciu", precizează sursa.

Vitalie Vrabie şi-a început activitatea la Serviciul Vamal în data de 18 martie, fiind numit în funcţie prin ordinul Ministrului Finanţelor. Acesta a declarat la momentul preluării postului că „în Vama Republicii Moldova trebuie să fie doar angajați integri, profesioniști, cinstiți și onești, iar cei ce nu se încadrează în aceste caracteristici nu se vor regăsi pe viitor în instituția dată".

Fluxul de știri
0