Finalitatea este Turnul Babel — o singură lume, o singură ţară

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiВосход Луны над планетой Земля
Восход Луны над планетой Земля - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Elitele de la Bucureşti au de ales între a asculta ordinele birocraţilor europeni şi a respecta Constituţia României, ţelul Uniunii Europene fiind dispariţia statelor naţionale, consideră un economist român.

Bucureşti, 1 Apr — Sputnik. Bogdan Radu Herzog, licenţiat în Relaţii Economice Internaţionale, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că elitele de la Bucureşti au de ales între a asculta ordinele birocraţilor europeni şi respectarea Constituţiei, referindu-se la declaraţiile recente ale Prim-Vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frank Timmermans, care a avertizat într-un discurs în Parlamentul European că statele naţionale vor fi construite pe principiul diversităţii totale.

Economistul român susţine că elitele de la Bucureşti au de ales între a asculta ordinele birocraţilor europeni şi a respecta Constituţia României, ţelul Uniunii Europene fiind dispariţia statelor naţionale.

"Întrucât prevederile Constituţiei României sunt clare — România este un stat naţional, suveran şi independent, iar suvernaitatea aparţine poporului român, consider că elitele politice de la Bucureşti au de ales între a asculta de ordinele birocraţilor europeni şi respectarea Constituţiei. Constituţia în sine prevede la Art 1. Alin 5 că "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie."

Herzog subliniază că scopul elitelor de la Bruxelles este reducerea, prin intermediul diversităţii, a europenilor în propriile lor ţări.

"Cu alte cuvinte, birocratului european ar trebui să i se clarifice că opiniile sale referitoare la obligativitatea diversităţii nu sunt conforme cu prevederile legii fundamentale din România. "Diversitatea" este un eufemism folosit de elitele globalizatoare după care se ascunde reducerea europenilor la statutul de minoritari în propriile ţări. Nimeni nu cheamă la diversitatea Indiei sau a Nigeriei", a declarat el.

Bogdan Herzog apreciază că natura conflictului ţine de paradigma globalizatoare şi paradigma lumii multipolare. Lumea multipolară este adevărata diversitate, respectarea diferenţelor dintre popoare, a tradiţiilor. Uniunea Europeană este doar un experiment utopic fără vreo legătură cu diversitatea.

"Finalitatea este Turnul Babel — o singură lume, o singură ţară, o singură cultură, o singură conducere. Convulsiile pe care le trăim noi acum sunt aferente conflictului dintre această paradigmă globalizatoare şi paradigma lumii multipolare. Paradoxul este că lumea multipolară reprezintă adevărata diversitate — respectarea diferențelor dintre popoare, a tradițiilor și istoriei diferite, ale drepturilor fiecăruia de a-și alege sistemul în care trăiește", a mai spus Bogdan Herzog.

Fluxul de știri
0