Cum extrage UE avuție din România

© Sputnik / Eyetronicmonete euro
monete euro - Sputnik Moldova
Abonare
Aderarea României la Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007 nu a adus prosperitate cetăţenilor, din contra, corporaţiile şi băncile extrag din România miliarde de euro anual.

BUCUREŞTI, 1 Apr — Sputnik. Presa e plină de scandaluri şi propagandă, politicienii de la Bucureşti se ceartă între ei doar de ochii lumii pentru a fura mai bine, iar pseudo-tehnocraţii trimişi de Bruxelles acoperă jaful de proporţii al băncilor şi multinaţionalelor, scrie analistul român Dan Tănăsescu pe blogul său.

Românii au fost seduşi să intre în Uniunea Europeană prin propaganda mediatică şi cu ajutorul partidelor oligarhice, dar nu li s-a spus că sistemul economic promovat de Uniune nu dezvoltă clasa de mijloc, ci din contra, o distruge. Iată câteva metode impuse României de Uniunea Europeană prin care băncile şi corporaţiile menţin ţara subdezvoltată, scrie Dan Tănăsescu.

1. Liberalizările impuse de la Bruxelles au crescut preţurile în România la nivelul celor din Uniunea Europeană, dar salariile au rămas mult sub nivelul mediu European.

2. Hypermarketurile au obţinut în România amplasări în oraşe şi în zonele centrale ale oraşelor pentru a face mai mult profit şi pentru a acoperi pierderile imense pe care acestea le înregistrează în Occident. Producţia locală a fost astfel desfiinţată.

3. Cu toate că salariile în România se fac în lei, companiile de telefonie mobilă, dar şi alte corporaţii, emit facturi în euro, chiriile şi alte plăţi se fac tot în euro. Astfel corporaţiile şi băncile nu înregistrează decât câştiguri pe seama adâncirii şi mai mult a sărăciei populaţiei, autorităţile române fiind obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice.

4. Obligaţiile de mediu şi investiţiile asumate nu au fost respectate de nicio companie occidentală care a preluat o companie a statului român sau a înfiinţat alta nouă.

5. Băncile vestice practică în România dobânzi astronomice la credite datorită riscului de ţară întreţinut tot de ele prin creditarea excesivă şi infuzie nelimitată de capital.

6. Comisia Europeană a refuzat băncii de stat CEC majorarea cu 200 de milioane de euro a capitalului pentru IMM-uri în timp ce guvernele occidentale cheltuiau sute de miliarde de euro pentru a împrumuta sau naţionaliza bănci proprii.

7. Fondurile europene nu au absolut nicio legătură cu nevoile reale de dezvoltare a României, ci numai cu interesele corporaţiilor de a extrage cât mai mult profit.

"Dacă nu colonie, atunci ce?", se întreabă retoric Dan Tănăsescu.

Fluxul de știri
0