Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dorin Chirtoacă - arhitectul Chișinăului

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Proiect de lege cu privire la statutul municipiului Chișinău îi acordă primarului și atribuții de eliberare a certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construcție. Se pare că Dorin Chirtoacă ar trebui să se gândească serios să se înscrie la cursuri de arhitectură și urbanism.

Activistul civic Victor Chironda a declarat în cadrul unei emisiuni produse în Studioul Radio Sputnik Moldova că această lege nu soluționează nimic, ea îi va oferi mai multă libertate primarului, care nici nu va mai avea nevoie de Consiliul Municipal Chișinău. Mai mult decât atât, proiectul de lege îi acordă primarului și atribuții de a elibera certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie şi autorizaţii de desfiinţare precum şi de schimbare a destinaţiei construcţiilor; de a emite dispoziții de prelungire a termenului de arendare a terenurilor aferente. Lucru considerat inadmisibil de către activistul civic și expertul în dezvoltare urbană Victor Chironda.

Dorin Chirtoacă-arhitectul Chișinăului
Fluxul de știri
0