Șeful celui mai mare constructor auto din FR vrea autostradă București - Moldova

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРеконструкция федеральной автотрассыВладивосток - Хабаровск
Реконструкция федеральной автотрассыВладивосток - Хабаровск - Sputnik Moldova
Abonare
Nicolas Maure, președintele și directorul general al Automobile Dacia, care de săptămâna viitoare va prelua conducerea constructorului auto AvtoVaz din Rusia, face presiuni pentru începerea lucrărilor la autostrada București-Moldova.

BUCUREȘTI, 31 Mar — Sputnik. Nicolas Maure va fi de săptămâna viitoare directorul celui mai mare constructor auto din Rusia, AvtoVaz, el declarând că este important pentru România ca până în 2018 să se construiască o autostradă spre Moldova, transmite Ziarul de Iași.

Nicolas Maure, de săptămâna viitoare noul director al constructorului auto AvtoVaz din Rusia, critică autoritățile de la București din cauza inexistenței unei autostrăzi ce ar trebui să unească vechiul Regat cu Moldova, iar alta cu Transilvania, având în vedere că în 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

„Din perspectiva unirii Transilvaniei cu sudul României trebuie să existe o uniune şi din punctul de vedere al infrastructurii, altfel Transilvania este mai apropiată de Ungaria din punctul de vedere al schimburilor, iar sudul rămâne separat. Pentru că în 2018 se vor aniversa 100 de ani de la Unire, cu atât mai mult ar trebui să existe şi această unire din punctul de vedere al infrastructurii. Bineînțeles, trebuie să existe şi Ploieşti — Braşov, plus o legătură cu Moldova", a spus Nicolas Maure.

În 98 de ani de la Marea Unire de când Transilvania s-a unit cu Regatul României în 1918, statul român nu a fost în stare să construiască mai mult de un drum cu o bandă pe sens care să fluidizeze transporturile între provinciile istorice.

Fluxul de știri
0