Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce caută ofiţerii de la „Fulger” pe poligoanele din Germania

© Armata Naţionalămilitar
militar - Sputnik Moldova
Abonare
Un contingent din 24 de militari ai Armatei Naţionale participă la un exerciţiu internaţional al forţelor speciale, care se desfăşoară în Germania.

CHIŞINĂU, 31 mar – Sputnik. Un contingent al Armatei Naţionale participă la exerciţiul multinaţional „Saber Junction 2016”, care se desfăşoară pe poligoanele din Grafenwohr şi Hohenfels, Germania.

Exerciţiul este organizat de Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA, în perioada 28 martie — 24 aprilie, şi se desfăşoară concomitent în Germania, România şi Lituania. 

Militari se antrenează pe un poligon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Armata SUA a început manevrele militare în Moldova

În cadrul aplicaţiilor se antrenează circa 5 mii de militari din 18 ţări, printre care Italia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia, Marea Britanie şi SUA.

Superiorul contingentului Armatei Naţionale, maiorul Veaceslav Balan, a menţionat că scopul exerciţiului este schimbul de experienţă dintre forţele speciale ale statelor participante şi creşterea nivelului de interoperabilitate în executarea misiunilor.

Scenariul aplicaţiilor prevede pregătirea ofiţerilor de legătură şi observatorilor în conformitate cu standardele internaţionale, antrenarea la simulatorul de rostogolire a autovehiculului, trageri din armament de infanterie în încăperi special amenajate.

Armata Naţională a detaşat la „Saber Junction” 24 de militari din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger”.

Fluxul de știri
0