Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a găsit ac de cojocul corupţiei şi conflictelor la frontiera de stat

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Trei structuri guvernamentale au lansat un sistem de comunicare direct între angajaţii de la frontieră şi participanţii la traficul transfrontalier.

CHIŞINĂU, 31 mar – Sputnik. Informaţii complete despre regulile de traversare a frontierei de stat a Republicii Moldova pot fi accesate pe noua platformă informaţională www.frontiera.gov.md.  Platforma a fost lansată de Serviciului Vamal, Poliţia de Frontieră şi Biroul Migraţie şi Azil şi este destinată tuturor celor ce intenţionează să traverseze hotarul Republicii Moldova. 

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Urmează demisii la Vamă: pe listă, cei care sunt corupţi

Site-ul oferă călătorilor informații despre documentele necesare la trecerea frontierei, cerinţele pentru acordarea vizelor, cantitatea de bunuri care pot fi introduse fără achitarea taxelor vamale, condiţiile de introducere temporară a vehiculelor, numerele de telefon la liniile fierbinţi, precum și situația actuală la punctele de trecere a frontierei. Informaţiile sunt furnizate în trei limbi – română, engleză și rusă.

„Informarea corectă şi la timpul potrivit previne situaţii neprevăzute, adesea neplăcute, la traversarea frontierei de stat”, a declarat directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

„Acest instrument creat cu ajutorul Uniunii Europene, prin intermediul EUBAM, intenționează să devină un ghișeu unic pentru toți cei interesați să călătorească în Republica Moldova”, a adăugat Mindaugas Kacerauskis, consilier politic în cadrul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

Informaţiile disponibile pe această platformă vor permite trecerea mai rapidă a frontierei, vor contribui la prevenirea neînţelegerilor între călători şi reprezentanţii autorităţilor din frontieră şi vor reduce riscurile privind corupţia în acest sector. 

Fluxul de știri
0