Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Copacii din sânul pădurilor sunt înlocuiți cu vile de lux

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДрова
Дрова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dacă pădurile din Republica Moldova vor continua să fie defrișate ilicit, atunci țara noastră s-ar putea confrunta cu fenomenul deșertificării.

Sute de copaci sunt tăiaţi ilegal, iar prejudiciile aduse statului sunt de milioane. Numărul defrişărilor ilegale a fost de trei ori mai mare în 2015 faţă de anul precedent. Daunele adus statului în urma defrişărilor ilegale a fost evaluat de Agenţia Moldsilva la aproape un milion de lei. Mai mult, unii pădurari care ar trebui de fapt să stea de veghea codrului, sunt printre cei implicaţi în scheme de tăieri ilicite. Președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, Alecu Reniță susține că starea în care se află pădurile din țara noastră este una deplorabilă. El afirmă că privatizarea pădurilor nu ar trebui să mai fie permisă de stat. Ce ar trebui să întreprindă autoritățile pentru a combate acest flagel și care ar trebui să fie aportul societății în acest caz, am încercat să aflăm de la Președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, Alecu Reniță.

Copacii din sânul pădurilor sunt înlocuiți cu vile de lux

Autor: Tatiana Cebotari

 

 

Fluxul de știri
0