Ambasada României a inaugurat azi grădinița "Sălcioara" în Găgăuzia

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Trecere la banca de fotografiiДетский дом
Детский дом - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Viceguvernatorul UTA Găgăuzia, Olesea Tanasoglo, primarul satului Avdarma, Ivan Casîm, Ambasada României în Republica Moldova și conducerea Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM) au inaugurat azi renovarea grădiniței "Sălcioara".

BUCUREŞTI, 30 Mar — Sputnik. Grădinița "Sălcioara" din satul Avdarma, care face parte din Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia a Republicii Moldova, a fost dotată cu o sală de sport, echipament sportiv, mobilier și acoperișul a fost reparat integral, transmite într-un comunicat de presă Ambasada României la Chișinău.

Fondurile renovărilor au fost alocate prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova" grădiniței din Avdarma. Grădinița "Sălcioara" este frecventată de 140 de copii cu vârsta între 3 și 7 ani.

"Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova Guvernul României a alocat 20 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova" și 3 milioane de euro prin proiectul „Sporirea accesului și a gradului de participare a copiilor la educație timpurie în Republica Moldova", se arată în comunicatul de presă.

La eveniment au fost prezenți Olesea Tanasoglo, viceguvernatorul UTA Găgăuzia, Ivan Casîm, primarul satului Avdarma, reprezentanții Ambasadei Române în Republica Moldova și conducerea Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM). Momentul a fost cu atât mai important cu cât s-au aniversat 40 de ani de la construirea grădiniței „Sălcioara".

Până în prezent, din grantul oferit de Guvernul României au fost renovate peste 800 de instituții preșcolare din Republica Moldova. Peste 200.000 de persoane — copii, părinți și cadre didactice — sunt beneficiarii programului.

Fluxul de știri
0