CE: reacția Turciei îndepărtează Ankara de UE

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, nu agreează decizia de a-l convoca pe ambasadorul Germaniei doar din cauza piesei satirice. Anterior postul TV german NDR a difuzat o piesă satirică despre președintele turc.

CHIȘINĂU, 30 mar — Sputnik. Convocarea de către Ministerul turc de Externe a ambasadorului Germaniei la Ankara din cauza piesei difuzate de un post TV german, care ia în derâdere pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan, îndepărtează țara de Uniunea Europeană și nu corespunde angajamentelor Turciei de respectare a principiului de libertate a mass-mediei, a declarat reprezentantul oficial al Comisiei Europene, Mina Andreeva, citată de RIA Novosti.

„Președintele (Comisiei Europene Jean-Claude) Junker nu agreează această decizie de a convoca ambasadorul german din cauza unei piese satirice. El consideră că acest caz îndepărtează Turcia de Uniunea Europeană, dar nu apropie de noi. El apreciază cooperarea noastră și interesul comun în rezolvarea provocărilor comune, dar aceste acțiuni nu par a fi corespunzătoare principiilor libertății mass-media și libertății cuvântului, valorilor, respectarea cărora este în grija UE", a spus Andreeva la un briefing de miercuri.

Instituția de politică externă a Turciei a convocat la 22 martie ambasadorul Germaniei din cauza unei piese satirice despre președintele turc, difuzată de postul TV german NDR.

Fluxul de știri
0