Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Poziţia” MS faţă de divizarea Moldovei în „Ivani” şi „ne-Ivani”

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВино
Вино - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre funcţionarii publici din Republica Moldova, angajat la Ministerul Sănătăţii, a împărţit oamenii în „speciali” şi „Ivani”. Ce „spune” autoritatea centrală responsabilă de sănătate despre acest gest scandalos?

CHIŞINĂU, 30 mar — Sputnik. Corespondentul Sputnik a încercat să afle poziţia Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova vizavi de declaraţiile făcute de unul dintre funcţionarii angajaţi la această instituţie, pe nume Dragoş Galbur, care a provocat un scandal în presă, afirmând că un vin „unionist” al vinăriei Purcari ar fi „pentru oameni speciali, nu pentru fiecare Иван”. Persoana din anticamera ministerului, care ne-a răspuns la telefon, ne-a recomandat să discutăm la acest subiect cu însuşi consilierul vizat.

Встреча Павла Филипа и Григория Карасина - Sputnik Moldova
Politică
Filip: Moldova este interesată de colaborarea economică cu Rusia

În acest context este cazul să facem următoarele precizări:

Întâi, poziţia autorului afirmaţiei este cât se poarte de clară. Dânsul nu a încercat câtuşi de puţin să voaleze conotaţiile şi aluziile. Fiecare persoană se bucură de libertatea de exprimare şi nimănui nu i se poate reproşa că a făcut uz de acest drept constituţional.

În al doilea rând, subliniem şi pe această cale, ceea ce i-am comunicat şi persoanei din anticamera Ministerului Sănătăţii, că ne interesează poziţia acestei instituţii vizavi de împărţirea oamenilor în „speciali” şi „mai puţin speciali”, în „Ivani” şi „ne-Ivani”, prin declaraţia unuia dintre funcţionarii publici ai statului Republica Moldova. Am dori să ştim dacă Ministerul Sănătăţii, ca structură a Guvernului Republicii Moldova, este solidar sau nu cu acest gen de afirmaţii publice ale angajaţilor săi.

În acest context, amintim că la 29 martie curent, în cadrul întâlnirii premierului Pavel Filip cu viceministrul rus de externe, Grigorii Karasin, şeful guvernului de la Chişinău a declarat că ţara noastră pledează pentru promovarea parteneriatului moldo-rus, bazat pe încredere şi respect reciproc.

„Pavel Filip a declarat că actualul Guvern de la Chişinău este orientat spre îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor şi a exprimat interesul ţării noastre pentru intensificarea cooperării economice și a impulsionării schimburilor comerciale cu Federaţia Rusă”, a menţionat serviciul de presă al Guvernului.

Fluxul de știri
0