MAE al FR: Summitul de la Washington nu este pentru demnitarii de stat

© Sputnik / Mihail Mokrushin / Accesați arhiva multimediaNuclear warhead
Nuclear warhead - Sputnik Moldova
Abonare
Summitul securității nucleare se va desfășura la Washington în perioada 31 martie - 1 aprilie. Problematica viitorului summit poartă un caracter foarte specific, iar temele acestea nu trebuie discutate la nivel înalt, consideră directorul departamentului pentru non-proliferare și controlul asupra înarmărilor al MAE al FR, Mihail Ulianov.

CHIȘINĂU, 30 mar — Sputnik. Nu există necesitatea pentru desfășurarea Summitului securității nucleare, deoarece discuțiile pe subiectele de pe ordinea de zi au fost epuizate demult, a declarat pentru RIA Novosti directorul departamentului pentru non-proliferare și controlul asupra înarmărilor al MAE al FR, Mihail Ulianov.

Summitul securității nucleare se va desfășura la Washington în perioada 31 martie-1 aprilie.

„La drept vorbind, nu există nici o necesitate pentru desfășurarea acestuia. Dacă primul summit din 2010 de la Washington, convocat la inițiativa (președintelui SUA Barack) Obama avea sens, întrucât el a permis atragerea atenției la nivel înalt a actualității acestei problematici și a permis să fie dat un impuls în această direcție pe arena internațională și la nivel național, atunci nouă nu ne este clar care este esența actualului summit, deoarece problematica poartă un caracter foarte specific: este mai mult pentru fizicieni-nucleari, pentru serviciile secrete, ingineri, dar nu sunt teme care ar trebui discutate la nivel înalt", a menționat diplomatul.

Ulianov a explicat că anume din acest motiv Moscova declară că „ordinea de zi ce ține de aspecte politice a fost epuizată demult".

Fluxul de știri
0