Premierul RM: Moldova este interesată de colaborarea economică cu Rusia

© Photo : gov.mdВстреча Павла Филипа и Григория Карасина
Встреча Павла Филипа и Григория Карасина - Sputnik Moldova
Abonare
Printre subiectele principale de discuţie între premierul moldovean Pavel Filip şi ministrul adjunct de Externe al FR, Grigorii Karasin, au fost cel al migraţiei forţei de muncă din Moldova în Rusia, dar şi reglementarea transnistreană.

CHIŞINĂU, 29 mar – Sputnik. Premierul moldovean Pavel Filip l-a primit pe viceministrului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin. Oficialii au discutat despre relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă şi perspectivele de dezvoltare a acestora.

Serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău notează că cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea agendei bilaterale şi au exprimat deschiderea reciprocă pentru continuarea şi impulsionarea contactelor moldo-ruse în diverse sfere de cooperare.

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că Republica Moldova pledează pentru promovarea parteneriatului moldo-rus, bazat pe încredere şi respect reciproc.

„Pavel Filip a declarat că actualul Guvern de la Chişinău este orientat spre îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor şi a exprimat interesul ţării noastre pentru intensificarea cooperării economice și a impulsionării schimburilor comerciale cu Federaţia Rusă”, notează sursa.

Встреча Андрея Галбура и Григория Карасина - Sputnik Moldova
Politică
Despre ce au discutat Andrei Galbur şi Grigorii Karasin

Şeful executivului de la Chişinău a abordat şi subiectul migraţiei forţei de muncă şi asigurării protecţiei sociale a cetăţenilor Republicii Moldova care muncesc în Federaţia Rusă.

La rândul său, secretarul de stat, viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, a opinat că vizitele demnitarilor de nivel înalt, efectuate recent şi cele planificate pentru perioada imediat următoare, dar şi decizia privind reluarea activităţii comisiei mixte interguvernamentale privind cooperarea economică în timpul apropiat, reprezintă elemente pozitive în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state. Oficialul rus a reiterat disponibilitatea ţării sale pentru consolidarea dialogului bilateral şi dezvoltarea cooperării cu Republica Moldova în diverse domenii, menţionând în context importanţa asigurării stabilităţii în ţara noastră.

Oficialii au discutat şi despre reglementarea transnistreană. A fost menţionată importanţa promovării negocierilor în formatul 5+2 şi în alte formate, pentru a asigura un proces eficient de soluţionare a problemelor cu care se confruntă oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea intensificării raporturilor culturale şi umanitare prin realizarea unor proiecte comune.

Fluxul de știri
0