Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Confesiunile avocatului Popa despre misterul scrisorilor lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Popa
Igor Popa - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Popa, avocatul lui Vladimir Filat, a recunoscut faptul că cel pe care îl apără a expediat din puşcărie scrisori. Totodată, el a afirmat că scrisorile invocate de procurori pentru a cere prelungirea arestului fostului premier sunt aceleaşi, la care s-a făcut trimitere la precedenta prelungire a arestului liderului PLDM.

CHIŞINĂU, 29 mar — Sputnik. Igor Popa a precizat că are în vedere unele mesaje expediate de Vladimir Filat din închisoare, la care a făcut referire procurorul Adriana Beţişor atunci când a cerut alte 30 de zile de arest preventiv pentru Filat, după ce Curtea Constituţională a stabilit că fiecare prelungire a arestului nu poate depăşi 30 de zile.

"Sunt aceleaşi scrisori la care procurorul a făcut trimitere după decizia Curţii Constituţionale. Iar mesajele postate pe Facebook nu pot sta la baza unei încheieri de prelungire a mandatului de arest”, a precizat Popa.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat nu scapă de puşcărie

Avocatul susţine că nu ştie despre alte scrisori şi i-a îndemnat pe jurnalişti să o întrebe pe procurorul Adriana Beţişor la ce se referă. În privinţa declaraţiile procurorului precum că Filat ar fi transmis mesaje şi prin intermediul avocatului, Igor Popa a declarat:

„Nu-i adevărat, nu am trimis nici o scrisoare. La acest capitol nu mai am ce să comentez”.

De asemenea, Igor Popa a anunţat că va ataca încheierea de prelungire a mandatului de arest. El a confirmat şi faptul că a cerut în mod repetat ca şedinţele judiciare în dosarul Filat să fie publice, iar procurorul Adriana Beţişor să fie recuzată. Ambele demersuri au fost respinse de instanţa de judecată.

Referindu-se la declaraţiile martorilor acuzării, care au fost audiaţi marţi de instanţa de judecată, Igor Popa a spus că aceştia ar fi „persoane necredibile”.

Fluxul de știri
0