Despre identitatea și activitatea celui care a deturnat avionul EgyptAir

© RIA Novosti / Наталья СеливерстоваСамолет авиакомпании Egyptair в аэропорту. Архивное фото
Самолет авиакомпании Egyptair в аэропорту. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Avionul de pasageri A-320 deturnat de un necunoscut a aterizat în această dimineață pe Aeroportul din Larnaca, Cipru. La bord se aflau 51 de pasageri și 7 membri ai echipajului.

CHIȘINĂU, 29 mar — Sputnik. După ce avionul de pasageri A-320 al companiei egiptene Egypt Air, deturnat de persoane necunoscute, a aterizat pe Aeroportul din Larnaca, Cipru, Ministerul Aviației din Egipt a anunțat că autoritățile cipriote poartă tratative cu cel care a capturat avionul, informează agenția RIA Novosti.

Pasageri avion egiptean deturnat - Sputnik Moldova
Majoritatea pasagerilor avionului deturnat au fost eliberați

Avionul efectua cursa Alexandria — Cairo. Conform ultimelor informații, la bordul aeronavei se aflau 51 de pasageri și 7 membri ai echipajului.

Comform informațiilor din mass-media, identitatea necunoscutului care a deturnat avionul egiptean a fost stabilită. Este vorba de cetățeanul Egiptului Ibrahim Samaha, care este profesor la Universitatea americană din statul Atlanta.

Bărbatul, numele căruia ar fi Ibrahim Samaha, ar fi amenințat comandantul echipajului și pasagerii că va detona centura cu explozibil, în cazul în care nu-i vor fi îndeplinite cerințele.

Mass-media informează că iniţial au fost eliberate 20 de persoane de origine egipteană, după care, în rezultatul negocierilor, toți pasagerii avionului deturnat, cu excepția a patru străini și a membrilor echipajului, au fost eliberați.

 

Fluxul de știri
0