Tinerii români refuză să lupte într-un posibil război cu Rusia

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaРабота за компьютером. Клавиатура
Работа за компьютером. Клавиатура - Sputnik Moldova
Abonare
Poporul rus este de religie creștin-ortodoxă, iar românii se simt mai apropiați spiritual cu Rusia decât cu paradele gay sau cu manifestările de rasism ale germanilor din Berlin.

BUCUREŞTI, 28 Mar — Sputnik. Într-un articol de-al său publicat cu ceva timp în urmă pe portalul informațional napocanews.ro, editorialistul român Ionuț Țene face referire la războiul străin în care este împinsă România, cel cu Federația Rusă.

Făcând referire la aparițiile în unele publicații mass-media precum că acordurile de pace de la Minsk se dovedesc doar un răgaz pentru rebelii proruși ca să reînceapă ofensiva spre Odessa şi gurile Dunării, Țene scrie că mercenarii din presă și ofițerii acoperiți din SRI instigă, pe bani mulți din taxele și impozitele cetățenilor români, să meargă tinerii la oaste pentru a lupta în război contra Federației Ruse și subliniază că românii nu se simt deloc entuziasmați de acest lucru.

"În primul rând, generaţia facebook, cluburilor fancy, a etnobotanicelor şi cinematografelor multiplex în ciuda propagandei americane de tip Hollywood ştiu de la părinţii lor că recrutarea în Armata Română seamănă cu poveştile naturaliste ale părinţilor şi fraţilor mai mari: proaspăt înrolat la CMJ cu valiza de lemn, pe tânărul român nu-l aşteaptă în unitate popota cu şaorma şi pizza, ci o mâncare de macaroane cu viermi, fasole, pâine neagră tare ca fierul, orez cu gărgăriţe şi ceai cu bromură. Tinerii români ştiu că în armată nu ai cameră single, ci dormitoare cu zeci de paturi şi WC turcesc în colţ, asezonat cu şobolani seara", scrie autorul.

Ionuţ Ţene a menţionat că tineretul Facebook ar înnebuni să aibă trageri de noapte în şanţuri cu noroi până la brâu, apoi când să se culce să fie treziţi de trei alarme pe o singură noapte şi dimineaţa la cinci să fie treziţi la gimnastica de înviorare, ca apoi curăţat de noroiul uscat să te prezinţi impecabil, ştoc, ca scos din cutie la raportul plutonului, o oră, cu mâna goală pe oţelul Kalasnicovului, la minus 10 grade.

Corporaţiile intenţionează să folosească carnea de tun a aliaţilor români, unguri sau polonezi.

"Apoi să pleci pe front să te baţi nu pentru România, ci pentru abstacţiuni NATO/UE sau pentru interesele anglo-americane în Europa de Est. Un motiv pentru care generaţia facebook nu vrea să se înroleze este şi faptul că nu ştie pentru ce şi cine luptă. Pe vremea mea ştiam clar: luptăm şi murim pentru Patrie şi unitatea naţională, acum suntem îndemnaţi să mergem să luptăm într-un război care nu este al nostru, pentru NATO sau ca firmele anglo-americane să se extindă în Est, iar coorporaţiile franco-germane să producă mult şi ieftin pe baza resurselor naturale din Siberia. Tinerii români refuză recrutarea şi războiul cu Rusia şi pentru faptul că acum sunt informaţi: adică floarea tineretului să moară pentru interesele multinaţionalelor şi ale slugilor lor din politica românească coruptă, ce ascultă în poziţie de drepţi sau în jacuzzi, citind conturile bancare din offshore-uri, ce le dictează Marele Licurici", a subliniat Ţene.

Românii nu vor să se bată cu ruşii mai ales din motive spirituale. Poporul rus este de religie creştin-ortodoxă, românii se simt mai apropiaţi spiritual, prin biserică şi mănăstiri, cu Rusia decât cu paradele gay sau cu manifestările de rasim ale germanilor de la Berlin, a mai spus Ionuţ Ţene.

Fluxul de știri
0