Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noul impozit rutier ar putea provoca dispariţia a 170 de primării

© Sputnik / Евгений ПанасенкоLucratri de drum Дорожные работы
Lucratri de drum Дорожные работы - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanţelor intenţionează să modifice nu atât impozitul rutier, cât modalitatea de distribuire a banilor adunaţi din acest impozit. Însă asta ar putea să lipsească mai multe primării de banii din care acestea supravieţuiesc.

CHIŞINĂU, 28 mar – Sputnik. Expertul în economie, fostul deputat Veaceslav Ioniţă, susţine că modificarea modalităţii de percepere şi de distribuire a taxei de drum (impozitul rutier) rezolvă parţial problema lipsei de bani pentru întreţinerea mai multor drumuri, dar, pe de altă parte va lăsa circa 170 de primării fără de o parte importantă a banilor de la buget, astfel că acestea nu vor avea din ce să supravieţuiască.

Европейский циклон добрался до Минска - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Care drumuri din Moldova sunt impracticabile

Expertul a subliniat că cele 170 de primării s-au întreţinut până la ora actuală din banii care, de fapt, ar fi trebuit să fie utilizaţi pentru întreţinerea drumurilor. Însă ei au fost repartizaţi pentru plata unor salarii, cum ar fi cel al primarului şi altor angajaţi bugetari.

„Din ce bani se vor întreţine în continuare aceste primării? Vor fi subvenţionate de la buget", întreabă Ioniţă.

Anterior, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a subliniat că ceea ce propune instituţia pe care o conduce în domeniul finanţării întreţinerii drumurilor nu modifică atât mărimea şi destinaţia acestui impozit, cât modalitatea de distribuire a acestor bani.

Fluxul de știri
0