Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un proxenet român recruta moldovence pentru a se prostitua în Spania

© RIA Novosti / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaSex Workers in Thailand
Sex Workers in Thailand - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reţinut la Chişinău un cetăţean român de 39 de ani care recruta tinere din Moldova pentru a se prostitua în Spania.

CHIŞINĂU, 28 mar – Sputnik. Un cetățean român a fost reținut în flagrant la Chişinău de ofițerii de investigații. Acesta este suspectat de comiterea infracțiunilor de proxenetism internațional. Românul a fost condamnat anterior în Spania la 9 ani privațiune de libertate pentru infracțiuni similare.

Proxenetul a fost filat timp de trei luni de ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigație. În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că românul recruta tinere din Moldova, după care le transporta în Spania, unde erau determinate să practice prostituția în cluburi de noapte, hoteluri și apartamente.

Victimele primeau câte 60 de euro pe oră, dintre care 30 de euro îi reveneau suspectului.

Cetățeanul român a fost reţinut în Moldova în timp ce organiza plecarea a trei tinere de 25 de ani, în orașul Malaga, Spania.

Pe numele românului a fost intentat un dosar penal pentru proxenetism. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani. În prezent, suspectul se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Fluxul de știri
0