Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se înăspresc condiţiile de înscriere a copiilor în clasa I

© Sputnik / Vladimir Polușatov1 septembrie
1 septembrie - Sputnik Moldova
Abonare
Lista actelor ce trebuie prezentate pentru înscrierea copiilor în clasa I a fost completată cu raportul cu privire la dezvoltarea fizică şi psihică a minorului.

CHIŞINĂU, 27 mar – Sputnik. La lista actelor ce urmează a fi prezentate de către părinţi pentru a înscrie copilul în clasa I, a fost adăugat Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare. Decizia a fost luată de Colegiul Ministerului Educaţiei. 

1 septembrie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai puţini elevi, profesori şi şcoli în Moldova

Comisia raională de școlarizare va organiza procesul de evaluare a maturității școlare și psihosomatice a copiilor care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar, nu au frecventat grupa pregătitoare și ai căror părinți solicită înmatricularea în clasa I. Evaluarea maturității școlare se va realiza obligatoriu în prezența părinților.

Conform unui ordin al ministrului Educației, Corina Fusu, în perioada 21-30 martie instituțiile de învățământ organizează ”Ziua ușilor deschise”, iar în perioada 1 aprilie-21 iunie va avea loc prima etapă de înscriere în clasa I.

Fluxul de știri
0