Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiu la Penitenciarul 13, unde se află în arest și Filat

© DIPpenitenciar
penitenciar - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul Instituțiilor Penitenciare în comun cu Departamentul Situațiilor Excepționale au organizat pe teritoriul Penitenciarului 13 un exercițiu practic de stingere a incendiului.

CHIȘINĂU, 26 mar – Sputnik. Un incendiu a izbucnit la Penitencairul nr. 13 din centrul capitalei. Focul s-a aprins în curtea pușcăriei. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate câteva echipe de pompieri. Victime nu sunt. 

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
DIP a decis când va închide Penitenciarul 13

Din fericire, acesta este doar un exercițiu practic, pe care Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) intenționează să-l petreacă în toate pușcăriile din țară, în comun cu Departamentul Situațiilor Excepționale. 

Directorul interimar al DIP, Alexandru Pânzari, a declarat că astfel de ore practice sunt foarte importante în instruirea angajaților sistemului penitenciar.

 „Având o infrastructură învechită și fiind amplasat direct în centrul capitalei, Penitenciarul nr.13 este cel care a dat start acestei ore practice, care se va desfășura consecutiv și în celelalte instituții penitenciare din țară, pentru ca angajații de aici să fie bine instruiți în acest domeniu”, a declarant Pânzari.

În cadrul simulării pompierii au avut și misiunea de a salva persoane şi bunuri materiale dintr-un  bloc inundat cu fum.

La finele orei practice, șeful instituției gazdă a înmânat salvatorilor câte o diplomă de recunoștință pentru implicarea activă și susținerea acordată în procesul de instruire în prevenirea incendiilor pentru angajații Penitenciarului nr.13 din capitală.

La Penitenciarul 13 se află în arest preventiv și ex-premierul Vladimir Filat. 

Fluxul de știri
0