Presa belgiană are fotografia unui nou suspect în cazul atacurilor teroriste

© Sputnik / Rodion ProcaDh.be
Dh.be - Sputnik Moldova
Abonare
Anchetatorii au transmis presei imaginea unei alte persoane originare din Orientul Apropiat despre care se consideră, cu o mare probabilitate, că este implicat în atacurile sângeroase de la Bruxelles și Paris.

CHIȘINĂU, 25 mar — Sputnik. Anchetatorii belgieni  au transmis presei fotografia unei alte persoane suspectate de implicarea în atentatele teroriste de la Paris și Bruxelles.

Potrivit ziarului „Derniere Heure", este vorba despre Naim Al Hamed, un sirian de 28 de ani. Acesta figurează în lista celor dați în urmărire de către serviciile antiteroriste ale altor state europene, fiind suspectat de organizarea atacurilor teroriste din 13 noiembrie 2015 de la Paris și din 22 martie 2016 de la Bruxelles. Fotografia este însoțită de mențiunea: „este foarte periculos, posibil să fie înarmat".

Imaginea presupuşilor executanţi ai atacurilor teroriste din Bruxelles - Sputnik Moldova
Au fost identificaţi trei suspecţi în cazul exploziilor de la Bruxelles

Două explozii au răsunat în dimineața zilei de 22 martie pe aeroportul internațional din Bruxelles. A treia deflagraţie s-a produs la scurt timp într-un vagon de metrou, la stația „Maelbeek". În urma atacurilor teroriste au decedat 31 de persoane, iar alte 316 au fost rănite. Atacurile au fost revendicate de către gruparea teroristă „Stat Islamic".

În seara zilei de 13 noiembrie 2015, trei grupuri de teroriști s-au sincronizat declanșând la Paris și în suburbia Saint-Denis o serie de atacuri. Trei jihadiști și-au detonat „centura morții" lângă stadionul „Stade de France" unde se juca meciul amical dintre selecționatele Franței și Germaniei. Un al doilea grup din cel puțin trei persoane au atacat o cafenea și un restaurant din nord-estul Parisului. Alți trei teroriști au pătruns și au luat ostatici în sala de concerte „Bataclan". Aceste atacuri teroriste s-au soldat în total cu 130 de morți și peste 350 de răniți.

Fluxul de știri
0