Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Apărării al Moldovei, „îndrăgostit” de SUA

© facebook.com/U.S.EmbassyMoldovaглавком НАТО в Европе Филип Бридлав
главком НАТО в Европе Филип Бридлав - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a apreciat vizita la Chişinău a Comandantului Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA ca un mesaj de susţinere din partea ţărilor membre NATO, în special din partea SUA.

CHIŞINĂU, 25 mar – Sputnik. SUA este un partener esenţial pentru Republica Moldova, a declarat ministrul Apărării, Anatol Şalaru, după întrevederea cu Comandantul Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA, generalul Philip M. Breedlove, aflat în premieră într-o vizită în Republica Moldova.

„Vizita generalului este un semnal clar că avem o susţinere din partea ţărilor membre NATO, în special din partea SUA”, a comentat Şalaru.

Ministrul Apărării a apreciat contribuţia Guvernului SUA la reformarea şi modernizarea instituţiei de apărare din Republica Moldova, prin implementarea unor proiecte prioritare pentru Armata Naţională cum ar fi expertiză în domeniul legislaţiei, sprijin logistic şi instruire în şcoli militare americane. 

Generalul Philip M. Breedlove - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O vizită istorică. Ce are în vedere ministrul Apărării

Generalul Breedlove a declarat că ţara noastră este un partener de încredere şi poate conta pe sprijinul SUA şi NATO în realizarea obiectivelor pe care şi le-a stabilit.

Şalaru şi Breedlove au vizitat şi Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca, unde au discutat cu militarii moldoveni şi americani implicaţi în exerciţiul „JCET-2016”. Cei doi oficiali au făcut un tur al poligonului aflat în renovare cu susţinerea financiară a SUA, în cadrul Iniţiativei Operaţiuni Globale pentru Pace (GPOI).

Potrivit Ministerului Apărării, cei 1,6 milioane de dolari destinaţi proiectului sunt utilizaţi pentru dezvoltarea infrastructurii de antrenament a Armatei Naţionale, ceea ce va spori posibilitatea participării Republicii Moldova în operaţiuni internaţionale.

Comandantul Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA, generalul Philip M. Breedlove, a efectuat o vizită în Republica Moldova în zilele de 23-24 martie, în cadrul unui turneu regional.

Fluxul de știri
0