O pădure plantată în 2009 este azi aproape defrișată

米国、100歳の夫が妻を斧で殺害し、自殺
Abonare
Primarul comunei Daneți din județul Dolj a scăpat situația de sub control după ce a stat un an după gratii.

BUCUREȘTI, 24 Mar — Sputnik. Din peste 1200 de hectare cu arbori plantați în 2009 de Ministerul Mediului în comuna Daneți, județul Dolj, o treime au fost deja defrișați.

În 2009 Ministerul Mediului a plantat 1200 de hectare cu arbori pe terenul localnicilor comunei Daneți din județul Dolj. Pentru fiecare hectar de pădure statul a cheltuit 20.000 de lei. Tăierea copacilor a început în 2015, imediat după ce a expirat contractul cu firma de pază care avea grija de pădure. Garda Forestieră a mers în control, iar poliția a aplicat până în prezent 30 de sancțiuni pentru tăieri ilegale, relatează money.ro.

„Această asociație nu are contract de pază cu o structură silvică, ceea ce ne-a determinat să facem demersurile legale. Se vor face inspecții de fond, cuantificarea pagubei care este creată în această suprafață", a explicat Ionel Toma, inginer Garda Forestieră Dolj.

Primarul comunei a declarat că situația i-a scăpat de sub control după ce a fost arestat pentru abuz în serviciu. A stat un an după gratii și nimeni nu s-a mai ocupat de administrarea Primăriei.

„De când a venit domnul primar și și-a preluat funcția, s-a dezafiliat această pădure, adevărații proprietari vin și plâng la Primărie, domnule, ce facem, este pădurea noastră, ne uităm cum o devastează hoții și cumpărăm lemne de la hoți?", spune Ștefan Cioablă, viceprimarul comunei Daneți.

Amenzile pentru tăierile ilegale pornesc de la 1000 de RON și ajung până la 5000 de RON.

Fluxul de știri
0