Lukașenko a refuzat să aleagă între Răsărit și Occident

Abonare
În cadrul întrevederii cu șeful MAE al Poloniei, președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat că Minskul nu acceptă când este obligat să aleagă între Est și Vest. „Cred că în Răsărit nu este nevoie de un alt stat instabil, după Ucraina", a subliniat el.

CHIȘINĂU, 24 mar — Sputnik. Belarusul nu va alegerea în politica sa externă între Răsărit și Occident, Rusia sau Uniunea Europeană, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko.

Dacă partenerii cu care vom duce dialog ne vor întreba dacă suntem cu Estul sau cu Vestul, cu Rusia sau cu UE… nouă nu ne convine o astfel de poziție", a declarat Lukașenko în timpul întrevederii cu șeful Ministerului de Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski.

Liderul belarus și-a expus opinia că Polonia este interesată ca „Belarusul să fie nu doar un stat independent, dar și stabil".

„Cred că în Răsărit nu este nevoie de un alt stat instabil, după Ucraina,… Noi putem juca împreună un rol considerabil, aflându-ne în epicentrul Europei, putem influența procesele care au loc, în direcția intereselor noastre, dar nu în detrimentul vecinilor noștri, precum Germania, Rusia, China", a spus el.

Totodată, Lukașenko a subliniat că Minskul este gata pentru cea mai strânsă cooperare cu Polonia. „Nu este bine să ne uităm unul la altul de peste gard", a declarat președintele Belarusului.

Fluxul de știri
0