24 martie - Zi de doliu național

© Sputnik / Evghenii PanasencoСвеча. Lumânare
Свеча. Lumânare - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării a decretat ziua de 24 martie drept zi de doliu în semn de solidaritate cu victimele atentatelor teroriste de la Bruxelles.

CHIŞINĂU, 23 mar – Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat miercuri o şedinţă de lucru unde s-a discutat despre contextul naţional şi regional de securitate. Şedinţa a fost convocată în contextul evenimentelor tragice care au avut loc în capitala Belgiei, Bruxelles. 

Взрыв в Брюсселе, explozie - Sputnik Moldova
15 morți doar la metrou în cazul atentatelor din Bruxelles

Șeful statului moldovean s-a referit la necesitatea urgentării adoptării în Parlament a documentelor legislative ce ar contribui la sporirea gradului de securitate a cetățenilor Republicii Moldova. Timofti a amintit despre pachetul de acte legislative privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate și Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului.

„Terorismul este o amenințare tot mai prezentă, iar acțiunile de contracarare a acestui flagel țin de responsabilitatea tuturor actorilor naționali și internaționali. Pe plan intern, solicit conducerii Parlamentului și Guvernului, precum și celorlalte instituții ale statului să aplice toate deciziile, adoptate la ședințele Consiliului Suprem de Securitate și în cadrul ședințelor operative, care stabilesc acțiuni de consolidare a capacităților statului în domeniul securității și apărării”, a declarat președintele Republicii Moldova. 

În cadrul ședinței s-a stabilit că 24 martie va fi declarată zi de doliul național, în spiritul solidarității cu Belgia și a compasiunii pentru victimele atentatelor teroriste din Bruxelles.

Fluxul de știri
0