Interconectarea în sectorul energetic, pe agenda moldo-română

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПервая в России электростанция с парогазовым бинарным циклом, Energie electrică
Первая в России электростанция с парогазовым бинарным циклом, Energie electrică - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialii Republicii Moldova și României au discutat ieri la București despre sprijinul pe care îl poate acorda partea română Chișinăului și despre coordonarea acțiunilor privind implementarea proiectelor de interconexiuni în sectorul energetic.

CHIȘINĂU, 23 mar — Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Republicii Moldova, Octavian Calmâc a avut la 22 martie curent o întâlnire trilaterală cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri al României, Costin Borc şi ministrul Energiei al României, Victor Grigorescu.

Министерство экономики Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova caută investirori din România

Oficialii au discutat la București despre sprijinul pe care îl poate acorda partea română Chișinăului și despre coordonarea acțiunilor privind implementarea proiectelor de interconexiuni în sectorul energetic.

Ministrul Energiei al României, Costin Borc, a menționat că partea română este gata să deschidă la Chișinău o reprezentanță a Companiei „Transgaz" și să ofere mai mult suport în dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Economiei al RM.

Urmare a acestor discuții, ministrul moldovean Octavian Calmâc s-a întâlnit cu Petru Vaduva, director general la „Transgaz" și Toni Teau, director general executiv la „Transelectrica", iar discuțiile cu aceștia au vizat oportunitățile de investiții în acest sector. Ministrul Economiei din Republica Moldova a fost informat că textul Memorandumului de colaborare între operatorii de transport de energie electrică din România și Republica Moldova, propus de „Transelectrica" și negociat cu „Moldelectrica" a fost finalizat. Documentul poate fi semnat în timpul apropiat, conform prevederilor Memorandumului interguvernamental.

Totodată, Octavian Calmâc a abordat posibilitatea organizării sesiunii a IX-a a Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între cele două țări în anul 2016, la Chişinău.

Fluxul de știri
0